Dag 12 Moab Corona Arch en Fisher Towers
4 september 2026 - Moab, Utah, Verenigde Staten
Allebei best wel goed geslapen na onze krachtinspanning van de vorige dag, maar we kwamen toch wel een beetje krakkemikkelig uit bed.
Dat was zo verholpen toen we naar de Moab Diner liepen voor ons overheerlijke ontbijt.
Inmiddels was ons water op dus ook nog even naar de supermarkt voor dat de waterflesjes, waterflacons, apple turnovers en snoeptomaatjes.
Daarna gingen we al vroeg op pad voor onze eerste trail want we gaan gewoon door!
Toen ik onze reis ging plannen had ik voor deze dag eerst een bezoek aan de Fisher towers en daarna de Corona Arch gepland.
AI gebruik ik niet voor het plannen van mijn reis want ik doe het liever zelf uitzoeken!
Maar toch had ik voor deze dag aan AI gevraagd wat de beste tijd zou zijn om deze towers en arch te bezoeken.
Nou toen werd me dus verteld dat je beter Corona ’s ochtends vroeg kan doen en de Towers beter laat in de middag kan doen.
Dit allemaal in verband met het licht om de betere foto’s te maken en ook om de hitte de ontlopen.
De Corona Arch was dus al vroeg aan de beurt. Rond 8.45 uur stonden we op de parking en begonnen we met de trail.
Een op zich niet moeilijke trail maar wel halverwege een leuke klim langs een ketting omhoog en ook nog op een ladder omhoog.
Schadevrij konden we weer doorlopen en kwamen we eerst langs de Bowtie Arch , dit is een rots boog met een gat er in.
Verderop staat dan de mooie Corona Arch en je moet er onder door om de zon in je rug te hebben zodat je betere foto’s kan maken.
We zijn even in de schaduw gaan zitten en terwijl we de arch bewonderden aten en dronken we wat.
Het was nog net niet te heet dus viel de trail gelukkig mee.
Daarna zijn we terug gereden naar Moab en gingen we eerst onze Jeep van zijn vuil verlossen.
En dat was ook nodig ook, de bentoniet klei zat op de scharnieren en deurportalen helemaal vastgekleefd.
Leuk werk om te doen en het koste maar $ 3.
Normaal was ik nooit mijn rental car en lever hem dan ook schaamteloos vuil in.
Met de schone Jeep weer even terug naar de Supermarkt en daar hebben we lekker vers stokbrood,tonijnsalade en ook coleslaw gekocht.
Dit hebben we lekker op onze frisse (qua temperatuur) kamer opgegeten.
Omdat we dus pas tegen de avond naar de Fisher Towers zouden vertrekken hebben we eerst siësta gehouden . Soms moet je tijdens je reis even rekening houden met je leeftijd!
Uitgerust reden we rond 16.15 uur weg en waren erg benieuwd of de golden hour zouden zien op de rotsen.
Dit was door AI voorspeld tussen 18.30 en 19.15 uur.
De zon zou overigens rond 19.45 uur ondergaan.
Toen we aankwamen zijn we eerst met de trail begonnen en die was echt mooi om te lopen tussen die fantastische zandstenen monolieten.
De hoogste is de Titan ,deze is 274 meter hoog.
De groep is genoemd naar een mijnwerker die in dat gebied heeft gewoond.
Halverwege de trail keerden we terug want we waren benieuwd of we golden hour konden zien .
De rode zandtorens zouden dan op lichten in vurige oranje en rode kleuren.
Ok , tijdens de voorspelde tijdspan keken wij maar we zagen niets totdat we foto;s gingen maken en toen zag je dus wel de oranje gloed.
Bij de auto op de Parking nog de zonsondergang meegemaakt maar dat was verder niet zo spectaculair.
De rit naar ons Motel in het donker ook niet!
Deze avond eens een keer niet naar een restaurant gegaan maar op onze kamer wat gegeten.
Vandaag dus een keer een totaal andere dag door de rustpauze tussen in.
Morgen hebben we auto dag met onderweg sightseeing en dirtroad rijden.

Ik ben zelf ook niet zo van de AI, maar ik denk dat het omdraaien van de trails een goede zet is geweest met de gesuggereerde tijden.
Heerlijk even siesta houden tussendoor, daar knapt een mens van op!
De jeep heeft ook z’n originele kleur weer terug 😁
Ik hoop dat het weer jullie mee blijft zitten. Het is natuurlijk heet, maar veel regen is ook niet prettig. In vorige versies van reislogger stond de plaatselijke temperatuur en drie daagse voorspelling altijd aangegeven, maar dat kan ik niet terug vinden.
Morgen dan weer veel kilometers afleggen, op naar het volgende avontuur. Moab heeft jullie veel moois laten zien, ook al waren sommige plaatsen voor jou voor de tweede keer. No doubt dat Dirk er ook van genoten heeft!
Goede reis morgen en weer veel plezier!