Dusty Roads!

3 juni 2026 - Alturas, Californië, Verenigde Staten

Heerlijk geslapen op mijn kleine kamer en mijn bed lag wel lekker.
In zo’n oud hotel kraakt en piept natuurlijk alles.
De wc en badkamer moesten ook gedeeld worden dus als je zoals ik ochtends vroeg wakker bent dan wil je niemand wakker maken en  doe je voorzichtig met de deuren.
Dus ik om half zes uit bed  en naar de wc , hangt er een brief vd eigenaar Conlan met het bericht dat er een stroomstoring is en je dus niet vd  wc en de badkamer gebruik kan maken .
Met als oplossing de outhouse in de tuin.
No problem , het was al mooi weer dus why not.
Eenmaal weer binnen kwam ik Conlan tegen en die vertelde me  dat alle voorzieningen zoals de wc /badkamer op stroom werken dmv van pompen.
Ok , dus ook geen breakfast , dat was minder!
Gelukkig laat hij ochtends via een timer het koffieapparaat lopen.
Dus net voor de storing was er al koffie gezet.!
Komt toch alles nog goed! Heerlijk bakkie.
Pas tegen een uur of half negen was er weer spanning en konden we aan tafel.
Ondertussen had ik al kennis gemaakt met een Amerikaans echtpaar die ooit in Uithoorn hadden gewoond.
We hadden amper tijd om te eten zoveel vragen werden er over en weer gesteld.
Erg leuk gesprek , de mensen zijn zo aardig en belangstellend.
Ik had dus nu wat tijdachterstand want rond een uur of half tien vertrok ik pas.
Dit betekende dat ik een deel van mijn ochtendprogramma moest laten vervallen.
Het zou een lange dag worden want ik moest vandaag vele miles maken , voornamelijk over dusty roads!
Allereerst ben ik via Fields naar de Alvord Desert gegaan.
Je rijd dan eerst een opgedroogd borax meer voorbij en via een gravel dusty road kom je bij de Frog Springs,  hier kan je dus de alkali woestijn oprijden.
Maar vanaf boven had ik in de verte al enorme stofwolken gezien en die kwamen steeds dichterbij.
Dat bleken dus 3 Jeeps te zijn ,dus dacht dat kan ik ook .
Na een beetje rondgereden te hebben weer naar boven en terug naar Fields.
Op een gegeven moment kwam ik vanuit Oregon in Nevada terecht en reed ik op de NV 140 richting Oregon. Gelukkig geen gezeur met de tijd!
Op deze weg had ik nog iets wat ik op mijn programma had staan.
Namelijk de Thousend Creek Gorge viewpoint , dus ik vd weg af weer over gravel en later werd het een enorme rocky road . Niet echt leuk maar ja ik was er aan begonnen dus doorgaan.
Eenmaal aangekomen naar de rand gelopen en ook al was het een kleine Canyon  was het wel wel leuk , apart en mooi om gezien te hebben.
Ja en toen moest ik toch nog een eind rijden naar mijn Motel in Alturas.
Dit heb ik ook voornamelijk binnendoor gedaan over gravel door the Oregon en Californian Country , eerst de Twenty Mile road/ 3.14 die later over zou gaan in de Surprise Valley Road.
Via Fort Bidwell kom je dan weer langs een Alkali lake , alleen hier zat nog wel water in.
Hier reed ik ondertussen al weer op asfalt en kon ik mijn reis naar Alturas met een hogere snelheid vervolgen.
Een lang reisdag maar met mooie onderbrekingen en onderweg mooie gebieden.
Na het heerlijke diner van gisteren heb ik het vandaag gemakkelijk aan gedaan. Er was hier een ouderwetse hamburgertent , waar ik een lekkere juicy hamburger op heb met zelfgemaakte friet  ondertussen luisterend klassieke muziek.
Nog nooit meegemaakt in een hamburgertent.

1. Anthony De Wit:
    Indrukwekkend deze omgeving, mooie foto's Dick. 🏞️📸🤩
  2. Eric:
    4 juni 2026
    Inderdaad een stoffig dagje. Bijzonder dat je regelmatig amerikanen tegenkomt die iets met Nederland hebben of zelfs geweest zijn, leuke ontmoetingen
  3. Dirk De Jong:
    4 juni 2026
    Ja weer een typisch Amerikaans road trip dagje, gelukkig is rijden in de states bijna nooit saai, maar die gebieden zoek je natuurlijk op en uit.
    Wat een leuke slaap plekken heb je uitgezocht, en wat een leuke contacten heb je onderweg, dat is echt heel leuk zeg.
  4. Caroline:
    4 juni 2026
    Gaaf verblijf en leuk dat je zo af en toe contact hebt met de Amerikanen. En wat een bijzondere dag en omgeving! Plekken waar de gemiddelde toerist niet snel zal komen, wij zien ze voorbij komen, super leuk! Benieuwd naar de volgende dagen! XXX