Dag 6 Kanab

29 augustus 2026 - Kanab, Utah, Verenigde Staten

What a day!
Wat we vandaag gezien hebben was van een bijzondere categorie!
Vanochtend vroeg moesten we ons om 5.45 uur melden bij de Dreamland Safari Tours hier in Kanab.
Dit bedrijf was mij bekend want daar heb ik in 2019 een tour gedaan naar South Coyotes buttes en White Pocket gedaan.
Toen ik de reis ging samenstellen dacht ik gelijk al dat wil ik Dirk ook laten zien.
Helaas deden ze deze gecombineerde  tour  niet meer maar wel alleen de South Coyotes Buttes
Achter af geen slechte beslissing want nu gingen we daar een hele dag naar toe.
Maar goed , dus al vroeg op en zonder goed ontbijt op pad.
Onze tourguide was Ben , een hele aardige kerel van 29 jaar oud en oorspronkelijk afkomstig van Boston.
We konden gelijk instappen in een ruime SUV Toyota Sequoia en onderweg moesten we Bradon nog ophalen.
De reden waarom we dit bij Dreamland hebben geboekt is omdat het te moeilijk is om dit zelf te doen vanwege zeer moeilijke wegen en je hebt ook een permit nodig.
Vanuit Kanab reden we via Jacob Lake bij de North Rim Grand Canyon naar de Vermilion Clifs NM en gingen we op een dirtroad rijden.
We maakten nog een stop waar je Condors zou kunnen zien en Ben deed daar zijn bandenspanning wat lager zetten om makkelijker door het diepe zand te kunnen rijden.
Daarna weer verder en lekker shaken door al de bobbels en kuilen in de weg.
Uiteindelijk kwamen we op onze parking aan en toen ging Ben uitleggen wat de bedoeling was.
We gingen dus een trail doen door heel het gebied van de SCB, een verschil met mijn tour van 2019 waar ik maar een korte tijd daar ben geweest.
Na een korte wandeling over een rood rul zandpad kwamen we bij de prachtige formaties aan .
Dit gebied is zoals zoveel gebieden ontstaan door erosie.
In de Navajo sandstone zitten de kleuren rood, roze en geel die zijn ontstaan ​​door de oxidatie van ijzerhoudende mineralen.
Verder zie je prachtige strepen door de rotsen heen net alsof er iemand met een kwast bezig is geweest.
Halverwege de tocht kregen we allemaal een lekkere sandwich op een punt met een prachtig uitzicht!
Wat een bizar mooi gebied! Echt een aanrader als je er ooit in de buurt komt.
Ik weet zeker dat dit een van de hoogtepunten van onze reis is.
Rond een uur of 2 gingen we weer terug naar de auto en konden we weer lekker door elkaar gehusseld worden.
Een dag om nooit te vergeten!

1. Eric:
    30 augustus 2026
    Inderdaad weer hele mooie formaties.Wat is de natuur daar bijzonder!
  2. Liesbeth:
    30 augustus 2026
    Wow, daar word je gewoon stil van, zo mooi!
  3. Jane:
    Prachtig!!!
  4. Caroline:
    30 augustus 2026
    Dat ziet er wederom prachtig uit! Top dat jullie dit via een vooraf gereserveerde tour hebben kunnen doen. Ook wel eens lekker om zorgeloos allebei van de omgeving te kunnen genieten en een ander de voor alles te laten zorgen. Jullie kennende hebben jullie Ben onderworpen aan een hoop vragen. Heel goed te begrijpen dat dit één van de highlights is van jullie reis!
  5. Jolanda:
    30 augustus 2026
    Wat een mooie en speciale plek 🤩🤩🤩
  6. Marijke van Royen:
    30 augustus 2026
    Magnifiek. Herinneringen en herkenningen komen weer boven. Je kunt hier de hele dag blijven fotograferen en lopen en dan het gevoel hebben nog niet alles gezien te hebben.
  7. Conny Van Rooy:
    30 augustus 2026
    Wouw!!!! dit is echt super mooi.
  8. Sandra:
    30 augustus 2026
    Prachtig al die kleuren en vormen.alsof iemand op iedere berg een dekseltje heeft geplakt …
    De natuur is daar echt magnifiek 🤩🤩
    En de foto’s ook !
  9. Chris en Adrienne:
    30 augustus 2026
    Wat mooi zeg ik snap dat je dit ook aan Dirk wilde laten zien, prachtig.
  10. Anne:
    30 augustus 2026
    Indrukwekkend al die kleuren, vormen, wat is het daar prachtig mooi
  11. José:
    30 augustus 2026
    Wowie, wat indrukwekkend mooi! Ik heb het idee dat je met een hele dag op één van de plaatsen er deze keer meer hebt uit kunnen halen. Ik ga er helemaal vanuit dat Dirk het ook fantastisch vond, die krijgt met jouw ervaringen de beste plekken te zien zo. Wat een mazzel!
    Nog even op de Dreamland website gekeken via de link die je in je verslag had staan. Ik begrijp dat er per dag maar 20 mensen (met permits) zijn toegestaan om de SCB’s te gaan bekijken. Logisch natuurlijk, deze parel in de natuur moet je goed beschermen.
    Ik ben benieuwd of jullie nog condors gezien hebben. Wat een prachtige dag mannen, dat is er één met een gouden randje. De foto’s zijn weer adembenemend mooi.
    Veilige reis verder en weer veel plezier morgen!
  12. Nannie:
    1 september 2026
    Waauw,.prachtige foto's van de schitterende natuur
    Jullie zien het echt...wat een voorrecht. En dan is het vast nog veel mooier dan op de foto's.
    We genieten met jullie mee.