Belvedère

7 juni 2026 - Mammoth Lakes, California, Verenigde Staten

Het probleem bij Nationale Parken is dat het al snel te druk is en de parkeerplaatsen al snel bezet zijn.
Ook in Yosemite moet je daar rekening mee houden als je de dagen gaat indelen.
Dus moest ik vanochtend om 6.30 uur vertrekken naar Glacier Point .
Rond 5 uur al wakker , eigenlijk meer door de kou.
Geen ontbijtje vanochtend , alleen maar  water en een paar koeken voor onderweg.
Van te voren de hele zooi in 2 keer lopen naar de auto gebracht  en proberen niet teveel lawaai te maken.
Vanaf de Tunnelview ga je via de Wawona road naar boven en daarna ga je linksaf de Glacier Point road volgen.
De weg slingert tussen de dennenbomen door en stijgt geleidelijk over een afstand van 25 km tot aan de top. Er was nog voldoende plek bij de parkeerplaats en vanaf daar moet je nog ongeveer 500 meter te voet verder. Wat een geweldig uitzicht.
Het was natuurlijk te verwachten dat ik daar tegen de zon in zou kijken en voor foto’s maken was het dus niet ideaal.
Vanaf Glacier Point zie je dus de 2 watervallen , Vernal en Nevada Falls. En de Half Dome  en Clouds Rest staan mooi vooraan te pronken!
Wat heeft Yosemite NP toch prachtige bergen zoals El Capitan, Half Dome , Clouds Rest, Liberty Cap en Sentinel Dome.
Ik dacht van ok nu teveel zon dan maar eerst even mijn trail doen en dan later terugkomen.
Vandaag stond er toch weer een trail op het programma want je moet de spieren  blijven activeren.
Bij het Taft / Sentinel trailpoint aangekomen ben ik eerst naar het Taftpoint gelopen.
Dat was redelijk gelijk vloers en van af daar ook een schitterend uitzicht op de Valley!
Wat een geluk dat het zulk mooi weer is!
Ik heb de trail vervolgd langs de rim van de canyon en iedere keer kwam je genoeg dichterbij om even weer te genieten! Je keek dan naar die prachtige granieten koepel Sentinel Dome en ook de Yosemite Falls kwam in beeld.
Uiteindelijk na toch weer een leuke klimpartij kwam ik boven en daarna via het binnenland terug naar het begin van de trail . Toch weer 9 km en 3 uur wandelplezier.
Toen ben ik terug gereden en eenmaal bij de rim zag je dat de zon nu goed stond.
Sprakeloos sta je daar naar zo iets moois te kijken.
En dan is het tijd om op weg te gaan naar mijn Motel.
Ik ga dus vandaag dit schitterende park verlaten maar ik heb kunnen doen wat ik wilde en er ook enorm van genoten.
De rit naar Mammoth Lakes duurde ongeveer 3 ½ uur. Dus rond 15.00 uur kwam ik daar aan bij de Cinnamon Bear Inn.
Mammoth Lakes is een echt wintersportdorp en dat straalt het ondanks dat het seizoen voor bij is ook uit.
Morgen blijf ik hier een beetje in de buurt en daardoor ook niets zoveel mijlen maken.

1. Caroline:
    8 juni 2026
    Wederom een prachtige dag! De drukte ontlopen door vroeg op pad te gaan. Het ziet er geweldig uit! Ook fijn om lekker op tijd op je volgende bestemming te zijn. Morgen eens niet zoveel rijden en verder met genieten. XXX
  2. Eric:
    8 juni 2026
    Inderdaad prachtig om te zien Weer n hele mooie dag
  3. Anne:
    8 juni 2026
    Vroeg op hoor, maar dan heb je ook wat aan je dag haha. Heel indrukwekkend hier, prachtig. Wat een schitterende plaatjes maak je Dick
  4. Dirk De Jong:
    8 juni 2026
    Nou beter werd het toch jeetje wat een schoonheid, suprelatief thats the word.
    Outsite is Amerika Amerika.
    Geweldige foto's.
  5. Miranda:
    Blijft mooi 😍
  6. Nannie:
    8 juni 2026
    Wordt weer wennen straks om terug te zijn op de Bergse plaat..
    Prachtige foto's weer Dick.!