Never mind
9 juni 2026 - Mojave, California, Verenigde Staten
Een valse start vandaag!
Het liep al gelijk niet vanmorgen en daarom gingen er een paar dingen fout.
Vanaf het Motel was het niet zo ver rijden naar de parking van de Big Pine Lakes trail.
Toen ik daar eenmaal was stond ik toch een beetje te dubben of ik nog zou gaan.
Het zou een lange trail worden van zeker 7 uur en ook op het einde best wel zwaar.
Toch besloot ik om te gaan maar tijdens het wandelen bleef het maar in hoofd zeuren dat mijn dagprogramma te druk was.
Na deze trail moest ik nog een heel eind rijden en ook nog wat andere plaatsen bezoeken.
De trail zelf ging wel goed en het lag dus niet aan mijn benen.
Na 2 uur lopen had ik gehad en besloot om terug te gaan .
Bij de aankomst van mijn auto had ik toch nog weer 3 uur gelopen en 7 km gemaakt.
Helaas maar ik moest verder en dat ging verder goed.
Via de US 395 South naar Lone Pine , daar heb ik eerst even geluncht want ik had geen zin meer in mijn gemeerde broodjes.
Toch nog een feestje!
Hierna ging ik naar een mooi gebied wat ligt aan de voet van die prachtige Sierra Nevada.
Hier ligt dus het wonderlijke rots landschap de Alabama Hills!
De naam Alabama Hills stamt uit de Amerikaanse Burgeroorlog. Toen de zuidelijke sympathisanten hier in 1864 goud vonden, hoorden ze net dat hun oorlogsschip CSS Alabama ruim zestig noordelijke schepen had vernietigd. Uit trots noemden ze hun goudmijnen naar dit schip, waarna al snel de hele regio zo ging heten.
Op een gegeven moment kom je het gebied binnen en dan ga je op de Movie road rijden.
Ja want er zijn hier namelijk heel veel films opgenomen ,onder meer Iron Man , Django Unchained en Gladiator en natuurlijk ook heel veel westerns.
Die Movie road is een zandweg en is makkelijk te rijden.
De rotsen zijn gevormd door de wind en water en ook nog het zand wat de rotsen schuurt.
Echt prachtige vormen zie je voorbij komen en sommige delen hebben ook een naam gekregen.
De twee mooiste zijn wel de Mobius Arch en de the Eye of Alabama.
Bij beiden ben ik dichtbij geweest en heb zelf de rots beklommen om door the Eye te kijken.
Dat was wel een hele gevaarlijke opgave, gelukkig hebben ze hier geen camera’s hangen dus er zal niks op you tube verschijnen.
Je kan hier dus eigenlijk ook wel vele uren ronddolen en als je naar de rotsen kijkt dan zie je iedere keer de mooie ruige pieken van de Sierra Nevada op de achtergrond.
Ja een aanrader , ik ben blij dat het op mijn programma stond!
Hierna kon ik naar mijn Motel gaan rijden maar onderweg zou ik eerst nog even de Red Rock Canyon State Park bezoeken, dit ligt aan de CA 20 richting Mojave.
Ik ben alleen maar op de parking geweest en heb daar de mooie rode rotsformaties bewonderd.
Ook weer mooi maar helaas had ik de zon tegen.
Toen was het mooi geweest en kon ik naar mijn kleine Motel in Mojave gaan.
Hier kom je dan langs een vliegveld waar ze ook een vliegtuigenstalling hebben.
De woestijn leent zich daar goed voor want het is kurk droog en het regent zelden.
Sommige vliegtuigen worden er tijdelijk gestald en sommigen gerepareerd of gedemonteerd.
Na het aftanken even wat gegeten en toen was de dag voorbij.

Zijn niet alleen de trails die het zwaar, leuk zwaar maken. Het geheel natuurlijk ook vooral met
jouw slaappatroon, man dat zou ik nooit trekken knap, je bent niet alleen groot ook heel sterk petje af, moet iedere toch een paar kilootjes dun barg op heej kul.
Zie weer allerlei beesten in the stones walrussen zeekoeien hi hi en nog meer.
Waar is een mens zonder gezonde fantasie.
Nog lekker ff genieten en gewoon wat gas terug heej zaterdag 68 heej maat.
En idd ik zag ook steeds allerlei dieren in de rots formatie