Camping in Yosemite NP
6 juni 2026 - Yosemite National Park, California, Verenigde Staten
Voor mijn doen was ik pas laat op vanochtend.
Terwijl deze keer ik eigenlijk wel vroeg weg wilde gaan.
Pas om 8 uur reed ik weg nadat ik nog getankt had en daarna een Mc Donalds ontbijt had verorberd.
Oh jee ik vergeet ook nog mijn bezoek aan de Walmart want mijn voorraad was ver op.
Het zou een fantastische dag moeten worden!
Vanuit Carson City heb ik de US 395 South genomen en zag al gelijk de witte toppen van de Sierra Nevada en kwam ik ook langs het mooie Topaz Lake.
Hier verlaat je ook Nevada en kom je California binnen.
Rechtsaf de CA 108 volgen en opeens kwam er een Pickup truck met van die sneeuwschuivers me tegemoet en die seinde dat ik moest stoppen.
Of ik hier aan de kant wilde blijven staan want er kwam een flinke truck aan.
Nou dat duurde nog wel even en ja opeens kwam er een truck aan en nog meer verkeer.
Volgens mij een beetje overbodig want hij kon er makkelijk langs.
Voor mijn trail kon ik dichtbij de weg parkeren en dat was ook wel eens keer makkelijk.
Alles spullen weer bij elkaar geraapt en begonnen aan de Secret Lake trail.
Ook weer zo een waar je gelijk er tegen aan kan gaan , flinke stijging dus.
En zo wandelde ik eerst een kleine berg op ondertussen genieten van de mooie bergen om me heen.
Door de hitte was het toch een pittig trailtje (10 km) aan het worden maar gelukkig maakte het zicht op Secret Lake alles weer goed.
Maar heel even daar gebleven want er waren toch een paar muggen en steekvliegen aan het vervelen.
De terugtocht was veel makkelijker en ik was blij dat ik opeens de brug zag over de rivier de West Fork Walker River .
Heel even wat gegeten en toen gelijk op pad want ik moest nog een heel eind rijden.
Meer dan 3 uur dus en ook niet een gemakkelijke weg , eerst de Sonoma pass over en daarna richting Yosemite NP via de CA 120 .
Dat is zo’n leuke stijgende weg met heel veel korte bochten .
Nadat ik het park binnen was gekomen met nog mijn oude Parkpas van verleden jaar zag ik in de verte de granieten bergen van de Valley.
Wat een geweldige uitzichten , zelfs de waterval zag ik.
In de Valley moest ik me melden bij Curry Village want daar had ik een tent geboekt voor 2 dagen.
Dit is een groot kamp met huisjes en tenten. Maar wat een drukte , eigenlijk een chaos. Dit komt natuurlijk doordat het weekend is en de Amerikaan ook een weekendje weg wil gaan.
Bij de receptie na lang wachten mijn sleutel gekregen en toen op naar de tent.
Het ziet er wel grappig uit. Naast mijn tent staat een bearbox, hier moeten dus alles etenswaren en drinken in en ook je toilettas.
Bij de receptie lieten ze al een filmpje zien hoe die lui te werk gaan.
Ze ruiken dus al het eten wat in je auto ligt en breken gewoond de deur open.
Dus moest ik alles uit mijn auto halen en naar mijn tent slepen.
Je moet het er maar voorover hebben.
En dat doe ik graag want het is hier schitterend.
Je bent in deze vallei compleet omringde door die mooie granieten bergen.
Nadat ik dat had gedaan ben ik een burrito gaan eten en nu dus het verslag schrijven buiten waar iedereen om me heen zit.
Straks eens kijken of het rustig is bij de doucheruimtes en lekker douchen na deze mooie maar zware dag.
Ik merk dat ik op dit moment geen foto’s kan versturen.
Misschien straks als het wat minder druk is.

Foto's komen nog wel, heb natuurlijk al wel wat gezien hi hi.
Lijkt wel beetje slapen op de serengeti, wij moesten ook diverse dingen opruimen, maar dat was voor de olifanten, jij nu voor de beren.
Wel vet kamperen daar geniet ervan.
Hopelijk snel alle foto's.
Wat grappig die tenten, een beleving op zich