IAOB
4 juni 2026 - Carson City, Nevada, Verenigde Staten
Mijn overnachting was dus in het Super 8 motel.
Een zeer nette kamer en er zat ook een continental ontbijt bij.
Dus ik verheugde me er al op om wafels te gaan bakken.
Toen ik de kleine ruimte binnenkwam waar je dus je ontbijt kan pakken zag ik helaas geen wafelijzer staan.
Mmm, jammer dus dan maar boterhammen toasten en er jelly op doen.
Koffie , jus en ook nog een ienie mienie bekertje yoghurt en een banaan.
Dat was het ! Ja er stond ook nog biscuits en gravy , yak dat hoef ik niet.
Twee chauffeurs zaten het te eten ,echte mannen!!
Het was dus pas 6.30 uur , vroeg voor mij maar laat in de middag in Holland.
Ik moest nog even met mijn tandarts bellen om alvast een afspraak te maken voor als ik terug ben.
Het was een goede verbinding en de assistente wist niet wat ze moest doen dus moest ze het even vragen , maar goed dat ik zo’n sim kaartje heb anders had het me een hoop euro’s gekost.
Uiteindelijk gelukt dus eenmaal in Nederland gaat mijn tandarts het bekijken.
Alle spullen weer ingeladen , uitgecheckt en op naar the gasstation want de wijzer stond weer erg laag.
Daarna nog even wat yoghurt en een vers frans brood gekocht .
Nou dan kan de reisdag eindelijk beginnen.
Via een zijweg van de US 395 de CA 60 ben ik naar het zuiden gereden en uiteindelijk kom je dan op de US 395 South.
Wat me opviel buiten het mooie landschap dat voorbij kwam, dat het een erg stille weg was.
Bij Wendel ging de weg af en reed ik over kronkelende wegen en ja hoor na een tijdje natuurlijk weer gravel.
Ondertussen was ik weer de grens van Nevada overgestoken. En daar blijf ik vandaag ook , morgen weer naar California.
Op een gegeven moment zag ik iets blauws , ja Pyramid Lake was in zicht.
Dan kom je eerst langs de aparte tufsteen rotsen die in het water staan.
Een mooie route langs het meer en een stuk verderop was het tijd om even naar het strand te rijden en lekker te picknicken.
Ja er zaten ook weer meeuwen maar gelukkig ook een mooie Pelikaan!
Ondertussen zat de temperatuur al richting de dertig graden.
Het franse brood met xtra oude gouda kaas en pindakaas smaakte goed dus ik kon er weer tegenaan.
Ik wilde nog een trail gaan doen.
Die trail was in principe niet al te moeilijk en reed ik op weg naar de trail door een prachtig landschap .
De helling die opeens voor me lag zag er niet zo aantrekkelijk uit maar ik heb mijn off road van de AWD aangezet en ben er voor gegaan.
Nou mensen dat viel even tegen , op een gegeven bleef ik hangen en moest ik door te zigzaggen verder komen.
Eenmaal boven moest ik nog verder rijden en dat hield me tegen .
Gezond verstand zegt stoppen. Dus geparkeerd en gekeken of ik vandaar de trail kon gaan doen.
Ja dat kon wel maar dan moest ik dus buiten die trail nog extra kilometers lopen in de hitte.
Jammer maar whatever.
Naar beneden liet mijn Equinox zich lekker naar beneden glijden en kwam ik uiteindelijk ongeschonden op de NV 445.
Daarna moest ik via Reno , de 2de gokstad van Nevada naar Carson City .
Maar natuurlijk niet rechtstreeks via de kortste weg want ik wilde binnendoor langs Washoe Lake.
Daar eenmaal aangekomen vond ik het jammer dat ik op het lage niveau geen goed overzichtsfoto kon maken dus toen heb ik nog een leuk klein trailtje gedaan naar boven.
Hier staat een leuke gazebo (prieel) zoals ze het daar noemen.
De weg naar boven was even pittig maar toch een leuke ervaring en vanaf boven een mooi uitzicht over Washoe Lake.
En toen was het tijd om naar de Inn And Out Burger te rijden , deze lag vlakbij mijn motel .
Dus dacht ik dan kan ik alvast mijn diner daar doen.
Ik moest na de afgelopen dagen met rustige wegen vandaag wel wennen , wat een druk verkeer hier.
Een tijdje geleden had ik denk via een reisverslag gelezen dat op het verpakkingsmateriaal van de IAOB verwijzingen staan naar delen van de Bijbel.
En ja hoor het klopt zoals je kunt zien op de foto’s . Het schijnt dat dit al heel lang geleden door de toenmalige eigenaar is ingesteld als uiting van het christelijke geloof van de familie.
Daarna door het drukke verkeer naar mijn Motel
Mijn Motel zag er ook weer goed uit en eenmaal gesetteld ging ik even de stad in om bij de Vos brouwerij een IPA te drinken.
Dat smaakte weer goed , zeker met deze hitte hier.
Morgen naar Yosemite NP waar ik 2 nachten verblijf.
Het kan zijn dat ik daar in the Valley geen of slecht internet heb dus dan komt het verslag wat later

Take care en tot het volgende verslag weer!
Bye